Strukton Immersion Projects

Strukton Immersion Projects b.v. is de specialist binnen Strukton Civiel voor het opdrijven, transport en afzinken van tunnel elementen en caissons. De naam Strukton Immersion Projects geeft uitdrukking aan ons internationale werkgebied en ambitie.

Strukton Immersion Projects b.v. is de specialist binnen Strukton Civiel voor het opdrijven, transport en afzinken van tunnel elementen en caissons. De naam Strukton Immersion Projects geeft uitdrukking aan ons internationale werkgebied en ambitie. We hebben meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van afzinktunnels.

Onze ambitie
Allereerst richten we ons op een positie als marktleider in Nederland en daarbuiten. Hoewel we reeds een grote speler in de markt zijn, begrijpen we dat aan de top blijven even uitdagend is als er komen. Dit is waarom we het vergaren van kennis en het uitbreiden van ons kennisdomein als belangrijkste ontwikkeling zien.

Wij hebben gekwalificeerde professionals hoog in het vaandel staan. Uiteindelijk is het werk dat we uitvoeren kostbaar en niet zonder risico. Ons team bestaat uit een mix van ervaren en jonge specialisten. Enthousiat, gedreven en hoog gekwalificeerd. Door hun betrokkenheid en vindingrijkheid zijn we in staat tot continue verbetering en innovatie op de diverse facetten van het afzinkproces.

Failure is not an option.

Een van de meest risicovolle momenten in de tunnelbouw is wanneer de tunnelelementen worden afgezonken. Falen is geen optie, omdat de potentiële (economische) schade bij vertraging te groot is. Uiteraard wordt er een specialist geselecteerd die zijn capaciteiten in moeilijke afzinkprojecten heeft bewezen. Immersion Projects is één van 's werelds topspelers in deze markt.

Scope
Het ontwerp en de engineering van de tijdelijke en permanente constructies, het opstellen van plannen, planningen en scenario’s ten aanzien van het afzinkproces worden uitgevoerd door onze afzinkspecialisten. Risico analyse van de gehele afzink operatie is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding en engijneering voor opdrijven, transport en afzinken. Waar nodig worden model testen uitgevoerd om te bepalen welke krachten door golven op het tunnel element worden uitgeoefend, bijvoorbeeld. Onze specialisten geven de nodige aanbevelingen ten aanzien van de ontwikkeling van alternatieve oplossingen. De complete afzink operatie (OTAO®) wordt uitgevoerd door ons zeer gespecialiseerd personeel. We streven naar inventiviteit en effectiviteit. Samen. Resulterend in kwaliteit.

OTAO® een geregistreerd trademark van Strukton Groep NV sinds 1995, is de afkorting van Opdrijven, Transporteren, Afzinken, Onderstromen.

Zusterbedrijf
Ons zusterbedrijf GEOCON B.V is gespecialiseerd in diverse maatvoeringssystemen en heeft de expertise om de complete afzinkmaatvoering en systeem integratie voor hoog nauwkeurige afzinktoleranties. Aan het begin van een afzink tunnel project stellen wij een vroege betrokkenheid en coordinatie tussen constructie ontwerp en afzink ontwerp, omdat dit zeer veel economische voordelen kan opleveren.

Neem contact op

Peter van Westendorp

Directeur Strukton Immersion Projects


+31 (0)6 53 73 13 44Lees meer over Strukton Immersion Projects

Artikel

Eerste tegels voor de Maasdeltatunnel geplaatst in het Scheur

Lees meer
Lees meer over Eerste tegels voor de Maasdeltatunnel geplaatst in het Scheur

Artikel

Gezocht: Stagiair voor afzinken van 2 tunnelelementen Maasdeltatunnel

Lees meer
Lees meer over Gezocht: Stagiair voor afzinken van 2 tunnelelementen Maasdeltatunnel

Artikel

Tunnelling and Underground Space Technology – North/South Metro Line

Lees meer
Lees meer over Tunnelling and Underground Space Technology – North/South Metro Line

Pagina

Onze projecten

Lees meer
Lees meer over Onze projecten

Pagina

Innovatieve oplossingen

Lees meer
Lees meer over Innovatieve oplossingen

Pagina

Veiligheid en kwaliteit

Lees meer
Lees meer over Veiligheid en kwaliteit

Project

1915 Canakkale Bridge Project

Lees meer
Lees meer over 1915 Canakkale Bridge Project

Project

Blyth Offshore Wind Demonstrator

Lees meer
Lees meer over Blyth Offshore Wind Demonstrator

Project

Inflatable Barrier Monaco

Lees meer
Lees meer over Inflatable Barrier Monaco